Angel Beats!

OBECNÉ INFORMACE

Název: Angel Beats!
Japonský název: エンジェルビーツ
Anglický název: Angel Beats!
Datum vydání: 22. března 2010 – 26. června 2010
Žánry: Akce, Komedie, Nadpřirozené, Fantasy
Věkové omezení: 13+
Počet epizod: 13x24min.
Stav: Dokončeno
Předloha: Originální, Light novel


PŘÍBUZNÁ ANIME

Vedlejší příběh: Angel Beats! Specials (2010 / 2015, 2 speciály, 2 x 27min.)
Vedlejší příběh: Angel Beats!: Another Epilogue (2010, 1 x 2min.)


PŘÍBĚH

Otonashi Yuzuru se probírá na, pro něj, úplně neznámém místě. Hned na to zjistí, že je po smrti, což mu oznámí neznámá dívka s pistolí, Yurippe Nakamura, a taky po něm chce, aby se přidal k jejich skupině, která se rozhodla vzepřít bohu. V tomhle světě – světě po smrti – jsou totiž 2 typy lidí. První – boti, ‚bohem‘ vymyšlená a vytvořená stvoření, která vzorně chodí do školy a plní své povinnosti, a druhým jsou povstalci, kterým Yurippe velí, a kteří se rozhodli vzepřít ‚bohu‘, aby nebyli vymazáni. A proto si za svého nepřítele zvolili ‚Anděla‘, aneb Tachibana Kanade, předsedkyni studentské rady. Jenže, co když Anděl vůbec není Anděl, kterého považovali za svého nepřítele?


NÁZORY

Neri: No, tohle anime jsem neměla v plánu… Fakt ne 😀 Ale u Ayry jsem si pak přečetla recenzi a děsně mě to zaujalo, takže jsem si to stáhla a shlédla na dovolený v Bulharsku, když jsem se nudila (jak jsem se tam mohla nudit? jednoduše – pršelo). A musím říct, že se mi to líbilo! Fakt pěkně zpracované anime. Hlavně ty postavy, jedna zajímavější a šílenější než druhá a chudák Otonashi to tam s nima musel vydržet =D. Příběh se mi taky líbil, i když jsem u vyprávění některých postav fakt strašně bulela a jindy jsem se vážně smála, ale aspoň to nebylo nějaký z těch anime, kde je víc jak 30 dílů, a většina z nich je přitom o ničem, jelikož tady se pořád něco dělo, pořád nějaký novinky a tak. Celkově to skončilo moc smutně a pěkně zároveň, ale celkově jsem moc spokojená 🙂

Violet: Kdysi dávno jsem na Angel Beats chtěla začít koukat, ale první díl mě celkem odradil. Po několika letech (dokoukáno 19. 3. 2013) jsem to zkusila znova, první díl mi pořád říkal, že to je blbost, ale vydržela jsem a nelituju. Tohle anime je jedno z nejsmutnějších a zároveň nejkrásnějších anime s úžasnými postavami, co znám. Bože, jak já jsem u příběhu Yuri brečela. Strašně moc T_T Obdivovala jsem všechny postavy, protože přestože všichni měli těžký život, pořád se nechtěli vzdát a chtěli bojovat a nahradit si svůj předešlý život tím novým – zakončení, co může být. Věnovat poslední díl pouze konci je sice risk, ale tentokrát se to povedlo a právě díky němu dávám 9/10. Pokud váháte, jestli Angel Beats! zkouknout, jen do toho!


HODNOCENÍ

MyAnimeList
průměrné hodnocení 8.32
(k 3. 2. 2018; ohodnotilo 219 096+ uživatelů)
Neri 8/10
Violet 9/10


VIDEO

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.